Nina Jansdotter. Framgång med Facebook

Det känns lite konstigt att skriva om en faktabok på min blogg. Fast just den här boken verkade mycket spännande och inspirerande, så det är värt att skriva om den.

Umgänge i Facebook är mycket likt med vänskap IRL (In Real Life) fast lite enklare. Inte så djupt, kanske. Men tack vare det är det lättare att komma i kontakt med olika intressanta personer. Man kan skapa ett eget personligt varumärke, söka jobb och visa upp sig och sin kompetens i Facebook. Man kan träffa riktiga vänner för att umgås med dem IRL.

Vilken etikett gäller i Facebook? Hur kan man presentera sig på bästa sätt? Hur blir man populär i Facebook? Vem kan hitta svaren på de frågorna? Olika personer visade stor framgång i FB: Brit Stakston, Jacqueline Kothbauer, Kristian Borglunds, Siv Thuresdotter, Johan Hermansson, Anna Ström, Charles Limerius, Jens C Hilner, Johanna Wistrand, Marie Hagberg, Cecilia Kärvegård och författaren till boken Nina Jansdotter.

Jag fick inte svar på min fråga: “Får man skicka vänförfrågan till dem som man beundrar men inte känner privat? Till exempel, om man är fascinerad av en författare, sångare eller annan duktig och intressant människa, får man ta första steget och föreslå sin vänskap?” Jag ska fundera vidare på det …

Relationer IRL och i Facebook kräver mycket sunt förnuft och magkänsla. Man får prova sig fram i olika situationer.

Det är ingen instruktionsbok eller manual. Det är berättelser och tips som ger mycket inspiration. Man bli stimulerad att fundera själv och ställa sina egna mål med Facebook.

Jag rekommenderar boken till alla Facebook-användare.

Boken är utgiven på Kalla Kulor förlag 2011 och inehåller 172 sidor.

Boken finns att köpa här och här.

Flera recensioner finns där.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s