Lina Forss. Allra hemskaste syster

Boken Allra hemskaste syster av Lina Forss är en modern version av Shakespeares drama Kung Lear. Kurt Leander, innehavare av ett stort klädesföretag Firman, spelar kungens roll i berättelsen. När Leander har blivit sjuk måste han bestämma vem som ärver Firman. Hans fyra döttrar ska kämpa mot varandra, och den som älskar honom mest och visar sig duktigast får ta över företaget.

Leanders favoritdotter Cornelia tycker inte om pappas idé och vill inte strida, hon vill leva sitt eget liv i London. Två äldre systrar Gabbi och Regie försöker kämpa, men deras kamp är inte särskilt övertygande. Allt blir mer komplicerat när Cornelia och Gabbis man Abbe blir kära i varandra. Allt kan förlåtas och accepteras i den här familjen – bara det inte läcker ut i pressen. Den yngsta dottern Alex är bara 15 år och deltar inte i familjens intriger.

Det blev ett meningslöst familjedrama med ganska seg början och mycket förutsägbart slut.  Jag fattade inte vad  Leander ville egentligen när han försökte få sina döttrar att konkurrera med varandra. Vad skulle han vinna på deras fientlighet?  Döttrarnas karaktärer, drifter och intriger är också svåra att förstå.  Och vem är den allra hemskaste syster bland de infantila tjejerna?

Jag älskar att läsa familjedramaböcker men blev mycket besviken den här gången.  Lina Forss Den allra hemskaste syster lämnade inte så bra intryck.

Boken är utgiven på Telegram Bokförlag 2012 och innehåller 304 sidor.

Boken finns att köpa här och här, även som ljudbok här och här.

TB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s